Bioresonantie

Wanneer een lichaam uit balans is kan de energie niet meer doorstromen, organen werken niet meer zoals het hoort, er ontstaan klachten en ziektes kunnen het gevolg zijn.

De frequenties van een gezond individu zijn harmonisch en vrij van vervormingen, bij ziekte, blessures, bacteriële infectie, virale infectie, enz. enz. en bij mentale problemen ontstaan er afwijkende frequenties (vervormingen).

Bioresonantie-therapie werkt op het frequentie en energieniveau van het lichaam en beïnvloedt met haar frequenties de afwijkende frequenties in het lichaam met als doel het herstel van de lichaamseigen zelf genezende kracht.

Er kunnen heel snel vervormingen ontstaan in het lichaam die niet direct opgemerkt worden. Helaas kunnen kleine vervormingen zich ontwikkelen tot ziekte, zowel fysiek als mentaal.

Bioresonantie kan heel goed preventief ingezet worden om afwijkende frequenties op te sporen en te behandelen voordat deze zich verder kunnen ontwikkelen en problemen veroorzaken met ziekte, blessures, mentale problemen etc. tot gevolg.

Raindropbehandeling

Een Raindrop is een therapeutische behandeling waarbij minimaal 7 verschillende therapeutisch zuivere essentiële oliën op de rug van het paard worden gemasseerd en indien nodig de kootholtes.

Door de brede waaier aan eigenschappen van de oliën, kan deze behandeling voor vrijwel alles ingezet worden. De oliën zijn ongelooflijk krachtig om de gestremde stroom in het lichaam weer op gang te brengen.

◼ Het bevordert de ontspanning
◼ Vermindert stress
◼ Een boost voor het immuunsysteem en de weerstand
◼ Vermindert rug- en spierpijn
◼Bestrijdt bacteriën, virussen en schimmels
◼Vermindert ontstekingen
◼ Bevordert het ontgiften
◼ Ondersteunt het lymfatische systeem
◼ Bevordert de emotionele balans
◼ Verhoogt de fysieke kracht
◼ Balanceert het metabolisme
◼ Het ondersteunt de sinussen en longen
.. enz…

Zeker ook een enorme aanrader voor extra ondersteuning na een alternatieve behandeling zoals osteopathie, als ondersteuning vóór een operatie, tijdens revalidatie na een operatie, bij blessures, hoefbevangenheid en spierbevangenheid.

Therapeutisch zuivere essentiële oliën van Young Living zijn volledig veilig. In twee minuten worden ze geabsorbeerd door het lichaam. De krachtige bestanddelen gaan direct naar de lichaamscellen om de eventuele schade veroorzaakt door stress, synthetisch chemicaliën, vervuiling, ouderdom, genetica en ziekte te herstellen. Met deze behandeling worden innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd.

Zeer zeker ook geschikt voor als je paard niet direct klachten heeft, maar als je het wil beschermen voor slechte invloeden van buitenaf. Door regelmatig een Raindrop behandeling te laten toepassen, wordt het immuunsysteem en weerstand enorm ondersteunt en behoud je paard een optimale gezondheid. Geschikt voor elk type paard op elke leeftijd!

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Hoe de prestaties, welzijn en de levenskwaliteit van je paard te verbeteren?

Onze handen zijn de zachtste (en sterkste) therapie ‘tools’van allen. Onze handen staan in communicatie met het lichamelijk weefsel en communiceren op dat niveau. Onze handen kunnen warmte brengen en positieve energie. Vandaar dat deze ontspanningsmassage met een zachte hand wordt uitgevoerd, zonder hard trekken, plukken, duwen en al zeker niet forceren.

Met een touch van TTouch en Emmett therapie.

Het hoofddoel van deze massage is fysieke en mentale spanningen los te laten, dus volledige ontspanning te creëren en de energiedoorstroming te verbeteren. Het vermogen van het lichaam om zich vrij te bewegen te handhaven. Het stimuleren van bepaalde punten kan helpen lichamelijk letsel te minimaliseren. Tevens komt het de achterhand en de wervelkolom ten goed en kan pijnen verminderen.

Hoe zie je dat je paard loslaat (ontspant)? * geeuwen * zuchten * likken en kauwen * zich los schudden * mesten of windjes laten

Het is heel voornaam dat de paarden na een behandeling kunnen stappen of even op de wei of in de paddock kunnen. Ook drinken is van primair belang, op die manier kunnen de vrijgekomen toxinen uit het lichaam verwijderd worden! Het is zeker niet de bedoeling dat je paard na een behandeling op rust gezet wordt, ze zijn geboren om te bewegen en dit is vaak ook de oplossing bij vele problemen!

Je paard hoeft niet ziek te zijn om deze behandeling te krijgen, ik geef te vaak preventief om ze in een optimale balans te houden.

Equissage Pulse

“Het must use massage therapie systeem voor iedere hippische atleet”

Historie
Equissage Pulse is een onderdeel van ‘Niagara Healthcare Group’ die er al meer dan 50 jaar ervoor zorg draagt dat honderdduizenden mensen na behandeling van Niagara als onderdeel van het revalidatie proces van een betere kwaliteit van leven kunnen genieten na revalidatie.
De therapie wordt wereldwijd succesvol gebruikt door zorgprofessionals in ziekenhuizen en in klinieken voor revalidatie en mobiliteit bevordering en wordt ook succesvol gebruikt op afdelingen gespecialiseerd in rugproblemen, als hernia, verlamming verschijnselen en dwarslaesie bij mensen.

Wat doet Equissage Pulse
Equissage Pulse levert een niet agressieve maar zeer diep indringende krachtige massage zonder enige vorm van onprettig bijeffect, door middel van gepatenteerde NHC Cyclo-Therapy® technology.
NHC Cyclo-Therapy produceert door multi richting energie bewegingsgolven, massage die zowel horizontaal, verticaal als roterend werkt aan het hele lichaam. Waarvan wetenschappelijk bewezen dat deze bijdraagt aan verbetering van de bloedcirculatie in het lichaam voor betere functionaliteit en algehele gezondheid van het paard en zijn gewrichten, pezen, ligamenten en spieren, maar ook voor ontspanning voor spieren, verbetering van lymfedrainage en allerlei ander symptomen en condities.
Al deze verbeteringen zijn gunstig voor de prestaties, gezondheid en herstel van het paard na blessures en andere aandoeningen. Dit alles zonder benodigdheden van medicatie.

Wetenschap
Medisch wetenschappelijk onderzoek in het Writtle College in Groot Brittannië op racepaarden en dravers heeft aangetoond dat bij regelmatig gebruik de prestatie verbetering zich liet zien in o.a. :
– Verbeterde galopsprong lengte van met een gemiddelde van 13%
– Verbeterde draf snelheid met een gemiddelde van 21%
– Verbeterde kracht in de achterbenen met een gemiddelde van 9%
– Verbetering van het uithoudingsvermogen

Equissage toepassing
Equissage Pulse is zeer effectief in werkzaamheid en in ondersteuning van het optimaliseren van de gezondheid van het paard en in de behandeling van aandoeningen van verschillende aard waaronder:
– kissing spine
– artrose
– luchtwegaandoeningen en ademhalingsproblemen
– spier problemen/blessures
– stramme/stijve spieren
– ligamenten en peesblessures
– stress
– rug problemen
– herstel na blessure en revalidatie
– geïrriteerde en volle gewrichten
– enz.. enz..

Equissage Pulse is niet alleen geschikt voor paarden welke geblesseerd zijn of in enige vorm problemen hebben, maar is geschikt voor ieder paard, ongeachte welke discipline.

Equissage Pulse wordt wereldwijd gebruikt door toptrainers, paardeneigenaren, veterinairs en therapeuten en is ook zeer effectief voor o.a.:
– Preventie van blessures en problemen
– Verbetering prestaties
– Bevordering souplesse en flexibiliteit
– Bevordering spierkracht
– Optimalisatie van de algehele gezondheidsconditie
– Mentale ontspanning
– Bevordering van de circulatie

Equissage Pulse is een hele mooie aanvulling op het management rondom je paard, het is veilig, natuurlijk, en niet agressief.